Yoga med Ella och hundarna

Barnfotograf Fotograf Maria Lindberg

Med en mamma som är yoga-instruktör är det klart att lilla Ella lärt sig en och annan rörelse. Hon visade upp hela viga registret i min studio och det var fötter åt alla håll och kanter, huvudet upp och ner samt olika våghalsiga balansövningar. Jag skrattade då och jag skrattade nästan ännu mer när jag sedan satt och redigerade bilderna. Vilket underbart minspel denna lilla människa har! Finurlig är ett bra ord att beskriva Ella med. Helt underbar!

Mamma Elin driver Yoga by Elin och älskar djur. På gården finns både hundar, hästar och får och Elin erbjuder bland annat ryttaryoga – en yogaform speciellt anpassat för just ryttare. Alla djuren fick inte vara med på bild, men de tre hundarna var i alla fall med när vi fotograferade utomhus. Det är inte helt lätt att får både hundar och barn att göra som man vill, men jag tycker ändå vi lyckades bra 🙂
Samarbete mellan föräldrar och fotograf är helt avgörande vid barnfotografering och ännu mer så när man även slänger in tre hundar i smeten 😉

Inomhus fick dock inte hundarna vara med. Men det räckte bra med Ella som tyckte det var hemskt roligt att krypa runt och upptäcka studion. Det blir motion för alla inblandade när en styck nyfiken flicka ska förflyttas tillbaka till själva fotograferingsytan gång på gång på gång. Som barnfotograf får jag hela tiden hitta på nya sätt att fånga den lillas intresse. Kanske en ny leksak eller en ny låda att sitta i. Men lika intensivt som detta nya undersöks, lika snabbt fångar något borta i hörnet uppmärksamheten istället. Och så börjar allt om igen 🙂

Hur som helst fick vi riktigt fina bilder på Ella, och en riktigt rolig (men stundtals något svettig) stund i studion. Jag ser fram emot att följa Ellas framtida bana – när man gör yoga redan som ettåring så är möjligheterna ändlösa.

www.fotografmarialindberg.se