Kärlek i isande vindar

Gravidfotografering. Maternity photosession. By Swedish photographer Fotograf Maria Lindberg. www.fotografmarialindberg.se Gravidfotografering. Maternity photosession. By Swedish photographer Fotograf Maria Lindberg. www.fotografmarialindberg.se

Iskalla vindar och bitande kyla är väl kanske inte ideala förhållanden vid en fotografering. Men vid en gravidfotografering måste man ibland trotsa vädrets makter. Dejan och Marija vandrade modigt ut i skogen i betydligt tunnare kläder än vad fotografen hade på sig (det är fördelen med att stå bakom kameran – man kan ha på sig vad man vill 😉 ).

Marija var den som var allra modigast – både kortärmat och barfota stundtals. Snacka om att vara en riktig kämpe!
Inne i granskogen nådde inte vinden oss och det var lite behagligare, därför valde jag att ta många av bilderna där. Ja, och så älskar jag ju granskogen förstås – så jag fotar ju gärna där inne ändå. Detta var dock en alldeles särskilt mulen dag, en sådan där dag som känns mörk nästan dygnet runt. Då får man vara kreativ som fotograf och leta efter det ljus som ändå finns. Det som sipprar ner mellan grenarna i en glänta eller lyser fram mellan trädstammarna.

Att värma sig under en filt tillsammans är också ett bra sätt att råda bot på kylan, och jag tycker om att använda mig av filtar vid fotograferingar – det ger en sådan mysig och nära känsla på bilderna. Fungerar även ypperligt vid barn- och familjefotograferingar.

Oavsett kylan, blåsten och en del krämpor så blev bilderna väldigt lyckade. De får tala för sig själva här ovan. Tala om en strålande vacker blivande mamma och ett vackert par. Ett par som sedan en knapp månad tillbaka har blivit föräldrar. Stort grattis Marija och Dejan till er lilla dotter! Jag hoppas jag får träffa henne någon gång. Och tänk så roligt för henne att kunna få se bilder i framtiden där man redan innan hon är född kan se den kärlek hennes mamma och pappa känner för henne.
En gravidfotografering är ett underbart sätt att bevara minnen och visa sitt barn hur efterlängtat det faktiskt var.

 

www.fotografmarialindberg.se