Som en älva i skogen…

Maternity photoshoot by Swedish photographer Maria Lindberg. Gravidfotografering med Fotograf Maria Lindberg. www.fotografmarialindberg.se Maternity photoshoot by Swedish photographer Maria Lindberg. Gravidfotografering med Fotograf Maria Lindberg. www.fotografmarialindberg.se

När jag gjorde Sandras gravidfotografering var hon sexbarnsmamma med en liten en i magen. Sedan igår är hon sjubarnsmamma och det visade sig vara en liten flicka där inne i magen. Stort GRATTIS till er underbara dotter, Sandra!

Till Sandra ville jag prova mjuka, mysiga, vackra kläder i form av kjolar och ponchos. Det var hon genast med på. Och som det klädde henne! Som en skogsälva ser hon ut på varje bild och klädernas mjuka jordnära färger fungerar så bra i skogens trolska, lite murriga färgskala.

Vi var ute i skogen i en timme, och det är speciellt att få ägna sig åt att bara fotografera en enda person och helt fokusera på att plocka fram allt det vackra i den personen och förstärka det med sagolika omgivningar. Jag älskar att få skapa vackra bilder åt mina kunder, och på just gravidfotograferingar handlar det om att lyfta den havande kvinnan och få henne att se hur otroligt vacker hon är.
Därför blev jag så superglad när jag nästa dag fick ett sms från Sandra där hon skrev att hon hade väldigt roligt och att jag fick henne att känna sig vacker.  Åh, sådant är underbart att få höra!

Jag tycker det är viktigt att man känner sig bekväm på sin gravidfotografering. Visst kan det vara kallt stundtals, men jag laddar upp med värmedynor och uppvärmda små kuddar vid kalla temperaturer – allt för att göra det som bekvämt som möjligt. Man ska heller inte göra någonting som gör ont eller känns jobbigt. Allt är på dina villkor som gravid.
Att känna sig bekväm handlar också om att trivas i kläderna. Så vill du har jordnära kläder som Sandra så har jag det, och vill du ha mer glamorösa klänningar så har jag det också, både i ljusa toner och mer dramatiska mörka färger.

Jag ser fram emot att träffa fler runda magar framöver 🙂

www.fotografmarialindberg.se