Rut på besök i min studio

Med ett väldigt smittande leende, glittrande blå ögon och röda kalufs charmar Rut vem som helst. Det går liksom inte att värja sig. Som ni ser går charmen rakt genom kameran också. Jag blir glad bara av att titta på de här bilderna. När man lärt sig att stå med stöd och såklart är en fena på att krypa, då vill man bara klättra i och ur barnfotografens rekvisita hela tiden. Inte en lugn stund. Det gäller att hela tiden vara med och fånga leenden och söta miner. Minsta tvekan och Rut är helt plötsligt på andra sidan rummet 🙂

Men det går oftast att vinna tillbaka barn genom att erbjuda en ny spännande sak att sitta i eller på.  Som en gammal väska till exempel. Den röda ovan har använts av min mammas faster till garn, och innan dess undrar jag o det inte varit en hattväska? Även en gammal trälår samt en korg funkar finfint att sitta i. Det är ett litet trick om man vill få ett spralligt barn att stanna kvar på en plats – även en treåring tycker oftast det är spännande att få sitta i eller på något. I är oftast ännu bättre. Det ser såklart väldigt gulligt ut. Och du som fotograf får lite fler chanser att fånga några riktigt bra bilder.

Bilderna med Rut togs inför julen och jag misstänker att några av förstoringarna blev just julklappar.
Men det går lika bra att boka in en studiosession nu på våren.  Kanske för att dokumentera att ditt barn fyllt ett år, eller bara fånga minnen från småbarnsåren.  I min lilla mysiga studio flödar kreativiteten och du som kund får gärna komma med egna idéer och önskemål. Tillsammans skapar vi fantastiska bilder. och med mina sagolika redigering blir varje bild ett litet konstverk i sig.  Ibland ser jag mig mer som konstnär än barnfotograf, fast allra helst är jag bägge och 🙂

www.fotografmarialindberg.se